1
2
3
4
5

Photoshop Tuto : 3D Effect

annyeong , hello , hi , bonjour . /virtual hug/ teeheee . so , hari ni aku rajin menggodam photoshop ni , edit sana edit sini and aku decide nak bagi tuto . agaggaagagagaga . tuto nya macam gambar yang kat atas tu . senang kacang goreng je . small the pieces . el oh el . xD 


1. bukak photoshop , open gambar yang korang nak edit :)
2. mula-2  korang colour la gambar korang tu , buat la apa yang patut . masuk kan psd ke . edit la mana-2.
3. lepastu korang merge semua layer korang sampai layer dia tinggal satu je . 
4. ok then duplicate layer yang dah di merge tu . 


5. then click fx yang ada kat hujung tu and pilih blending option . 
6. akan ada keluar kotak kan ? ok tekan je macam dalam gambar ni . un-tick R yang ada dekat advanced blending. 


7. ok kan sekarang korang dah ada dua layer . layer yang atas sekali tu korang gerakkan sikit. 
8. lagi korang gerakkan ke-kanan lagi obvious dia punya 3D effect . 
 9. ok dah siap ! so result dia akan jadi lebih kurang macam ni ^^ 





ok tu je yang aku nak bagitahu . and ya know ! esok birthday minho !! 


woohoooooooooooooo ! 
Saturday, December 8, 2012 • 11:29 PM


credit