1
2
3
4
5

photoshop tutorial : create GIF from video (basic)




im not going to teach you on how i make that kim jongin gif effect ok haha ; that just an example :B 

resources :
youtube downloader  ( x )
apple quicktime  ( x )



{ i think my explanation on this is kinda suck , so please bear with me }

1. open photoshop . go to file > import > Video Frames to Layers




( so if it ask for quicktime . just download it  ) 

2. akan ada keluar satu kotak and dekat situ dia nak only these kind of file kan ? 


3. ok just type * dekat file name tu and tekan enter .  semua file akan keluar . then , pilih video mana yang korang nak untuk buat gif ni . 

4.  ikut setting dekat bawah ni ; time nak nak gerakkan slider tu , hold shift on your keyboard and then baru gerakkan. dah siap semua , tekan ok . jangan ambik terlalu banyak , nanti susah nak edit 



5. padam frames yg korang tak nak (dekat animation)  ( window > animation ) . because lagi sikit frames , lagi sikit size gif korang. cara nak padam , hold shift on keyboard and click first frame yg korang nak padam sampai the last frame. lepas tu tekan icon tong sampah dekat bawah dia tu . 


this is what my animation look like :





and after i delete some of the frames :




6. ok now we have to change the time delay. click 0.00 sec , macam kat bawah ni . and tekan other. masukkan masa yang sesuai . for me i put 0.18 s . but i used 0.09 s most of the time so .... yep this is totally depend on your gif . 




 7. almost done ^^ press play to preview your gif ; in case theres something wrong or the time delay is too slow or too fast .


/let's add some effect or colouring/


8. select the first frame and the last layer


9. layer > new adjustment layer > brightness /contrast

brightness : 35
contrast : 42


10. layer > new adjustment layer > curves

output : 59
input : 49


11. layer > new adjustment layer > levels

- 28
-169
-255


12. layer > new adjustment layer > vibrance

vibrance : +36
saturation: -6


13. layer > new adjustment layer > gradient map > choose black and white . then change the layer setting to soft light with the opacity of 50%


before and after :



14. the last step . resize your gif . go to image > image size > and change the width to 500 px .

16. then go to file > save for web and devices to save :)

(( for your information ; if you want to upload a gif on tumblr , your gif size must below than 1MB )) so please be careful with your colouring and frames because it can change the gif size (!) whether it increase or decrease .


just ask me directly on ask fm ---- if you have any questions ; below are my others gif that i made just now hoho . 



 





Monday, January 20, 2014 • 3:17 PM


credit