1
2
3
4
5

Crop GIF in a circle (photoshop)

Crop GIF image in a circle 

1. first of all korang kena buat gif dulu lah . pergi File > Import > Video frame to layers . then buat yang seterusnya sampai habis . 
2. lepas tu , create a new group . tekan macam gambar kat bawah ni 


3. then ,  hold shift, select semua layers yang ada tu and drag masuk ke dalam group yg baru tadi . 
4. dah drag masuk ? ok . then , choose elliptical marqeeu tool . 


5. korang bulatkan lah dekat area mana yang korang nk crop .
6 . pastu,  tekan macam kat bawah ni . 


7. nanti dia akan jadi macam ni kan . 



ok . dah siap ! ^^ gif korang dah di crop jadi bulat :D
 then last sekali tekan save for web & devices untuk save.



     


thats all ^^ comments are loved . saranghaeyong 
Tuesday, October 2, 2012 • 7:29 PM


credit