1
2
3
4
5

Photoshop Tuto : White frame on your picture (my way)

hi assalamualaikum . hari ni nak buat tuto lagi ^^actually , lepas ni aku tak nak post tuto dkt blog yg lagi satu tu. nak post je dekat sini. macam leceh plus sekolah pun dah nak start . tapi blog tu aku akan biar je . .
okok .  ermm nampak tak frame putih tpi yg tak berapa putih tu /lmao/ dekat gmbar jongin ? ah tu la dia . hehe . ok lets start .

1. open ur picture > add colouring / psd / crop , edit anything u want > Flatten image.
2. Select this


3. buat rectangle dekat picture korang . 
4. right click > select inverse 
5 . ur picture should be like this 


6. ok lepas tu pergi Layer > New fill layer > Solid color . pilih color warna putih ok . 
7. then select color fill layer to Soft Light . 


8. once you are done go to Layer > Flatten Image . 
9. Done ^^ 


Saturday, December 22, 2012 • 6:23 PM


credit