1
2
3
4
5

" kenapa dah tak macam dulu? "





assalamualaikum and selamat pagi guys. its actually almost 5 in the morning and i still can't sleep heol fikir nak terus sahur je nanti hmmm so for the muslims , how's ur ramadhan guys? :) good aite? bersyukur jugak tahun ni dapat puasa dengan family and insya allah juga dapat beraya dengan mereka nanti hehe. ok ok back to the title , mesti korang wondering kan ape lah yang si ayuni ni nak rant about. haha ok actually masuk kali ni dah berpuluh-puluh orang ((k tipu je tu lol)) tanya "eh asal dah tak macam dulu?" "eh ayu kau lain la sekarang" "dah berubah dah ayu sobs"  and i was like duhhhh guys chill la i'm still the same lmao but really tho i am not gonna deny the fact that aku serba sikit dah 'lain' . dah takde dah nak kpop macam dulu , dah takde dah rasa nak beli all the kpop merchandises , dah takde dah nak stay up all night sebab nak streaming live our fav kpop idol performs, takde lagi dah berangan nak jumpa oppa oppa febeles haha say no more . but seriously guys, tell me i am not the only one yang rasa semua benda nih?  you know that moment you have realized yang semua benda ni hanya hal duniawi. kenkadang rasa menyesal tu ada la , sebab bila fikir balik time dulu-dulu tu , ya allah childish nye aku haha. ok i'm not saying that i hate them now , i still love their music , their good fashion besides, kpop is one of my reason on how i got into photoshop and all the graphics editing. heck yes i lav them .

tapi mungkin sekarang dah lain, aku rasa bila nak berhuha huha macam dulu mesti rasa pelik haha maybe sebab masa dekat kolej dulu , takde masa nak bother bukak benda2 nih. yela can u imagine with all those assignment, quizes lepas tu dengan masalah classmate lagi dormmate lagi haha serious talk memang takde masa kot. kalau ada pun time cuti balik rumah , dapat la jugak nikmati unlimited free wifi untuk bukak youtube hewhew tpi kan i still remember kot bila dah bukak youtube tu , tak tahu pulak nak bukak ape sebab i know nothing bout them at that moment . tak update pun pasal news dia orang last2 hampeh tutup youtube prgi tengok anime kahkah maybe sebab tu la secara tidak langsung minat aku terhadap mereka makin pudar sobs /nanges/


trust me guys, cepat atau lambat korang akan sampai dekat satu fasa ni that is fasa kematangan eceh nyahaha okai tak tipu la kalau tak rindu zaman kegemilangan dulu lol aku tengok je music video mereka2 yg buat comeback ni , still lagi download lagu diaorng lepas tu letak dekat dalm phone, tapi now bila dah matured ni kan , korang akan fikir that one thing in every aspect tau. setiap decision yang korang buat, korang akan relate setiap effect yang mungkin akan berlaku terhadap keluarga dan juga diri sendiri. bukan nak bajet alim tapi aku mengaku dulu aku agak jahil dalam bab agama , tapi sekarang dengan pengalaman yang i get trough in the past , sedikit sebanyak memperbaiki diri lagi2 dalam hubungan kita dengan allah. well , i'm not saying yang sekarang semua benda dah tak boleh buat lol it just let's try being a better person ok?  i am still the crazy ayuni yang korang kenal kahkah


just like what friend said the other day while we are whatsapp-ing "weh it's weird la sekarang kita cakap pasal love , about life more instead of exo , your kai and all hahaha" well time tu kita orang lagi pelik. haha. nak tak nak kena setuju dengan statement tu sebab memang betul pun lol bila orang dok bash pasal kpop ni , rasa macam dah tepu dah haha my reaction pun selalunya macam "biarlah dia pun ada opinion sendiri" or " buat apa nak bising2, bukan dapat faedah pun"  hmmmm PELIK KAN bcs is this ayuni for god sake hahah ingat lagi la kalau dulu ada fanwars aku lah orang pertama dekat twitter tu kemain bagi statement sebab nak menegakkan keadilan katanya hahah "i wish for world's peace" bak kata yixing hewhew


so guys, please don't look at me differently. i am begging you. approach me if you see me anywhere, mention me dekat twitter bcs i'm really sorry i dah lupa most of u guys, do talk to me ok jangan takut i don't bite la haha kalau dekat ask fm tu , tanya la ape2 pun, i don't mind . arasso? hehe ok lastly i nak apologize for all this time if i ever make u pissed off ke or annoyed ke . i'm sorry. i will be really happy kalau korang mintak lagi tutorial ke tanya pasal phtoshop ke or ape2 jela macam dulu because i just miss it. so yeah thats all fo now , sorry sebab tulis panjang2 ni lol macam la ada orang baca. haha ok till then guys . assalamualaikum , selamat berpuasa , have a blessed ramadhan yea? insha allah.


do follow me on twitter , instagram , tumblr and ask fm . you can tell me yours anytime soon. lets be friend ok :) 


Wednesday, July 1, 2015 • 4:48 AM


credit