1
2
3
4
5

matrikulasi; has officially ended





heyy guyss , so kena sangat lah dengan tajuk kan lol, on 28 april 2015 habis sudah la my studies dekat matrikulasi . ohott , am so happy tho . lol seriously time mula-mula masuk situ memang tak yakin pun akan dapat habis kan studies, yela mana taknye before this dekat mindset ni selalu je fikir matrik ni susah, matrik ni terlalu cepat lagi2 for me i took matrik yg one year punya. so everything memang dalam keadaan yang sangatt cepat ((seriously i am dead serious)) . satu chapter , dua tiga hari lecturer dah boleh habiskan dah, then two three days after that terus kuiz . kuiz ni memang setiap students kena perform, kalau tak memang bammm u are dead haha . /cries

then , lets talk about how my bilik look like. haha ok some of the matrikulasi memang berbeza, ada yg sedia kan bilik ada yang sedia kan dorm macam asrama tu (( which is the same as mine)) . each dorm selalunya consist of 20 to 30 students la maksimum, and i wanna tell you guys living in the dorm is the best thing ever kot, we got to know each other better and kalau have fun tu takyah cerita la haha memang enjoy gila. tak tipu la kalau takde gaduh gaduh tu kan, ya know dah lumrah manusia akan ada yg dengki itu la, tak puas ini la. tapi yang bestnya bila bangun subuh, haha akan ada bermacam2 alarm yg korang akan dengar, kat hujung korea, kat tengah hindustan, kat sebelah pulak dubsteb pung pang pung pang tu hahaha . memang korang takkan selesa time mula2 , but hey believe me benda2 macam ni la yg akan jdi memories yg paling best sekali. hewhewhew


ok untuk kelas pulak , start pukul 8 pagi sampai 4:30 , duhhhh penat memang penat tapi macam tu lah your life dekat matrik. haha . malam takde kelas, but if u guys got lecturers yg suka buat extra classes, nasib korang la lol . one of my dormmates dapat cikgu yg jenis tak masuk kelas time pagi then dia buat kelas malam, like everytime. rasa kesian jugak la kat dia haha but bila dah lama2 ni macam benda tu dah biasa bagi dia. dekat dorm , barang2 eletrik yg ekstrem2 tu tak dibenarkan lol tpi bila dah masuk semester 2 , benda tu lecturers pun tak heran dah. my dormmate ada je yg bawak rice cooker, nak masak katanye. haha


homesick tu toksah kata laa , for me , bila stress je mesti homesick lol but ape2 pun korang kena sado la, i mean be strong , kita datang sini untuk belajar, fikirkan mak ayah and try to make them proud. and pleasee be positive and bersangka baik selalu. selalu doa dekat allah supaya jauhkan sifat riak sebab bila masuk situ korang akan jumpa bermacam2 jenis manusia. those yg nampak tak belajar dekat kelas tpi bila result keluar memang pulun habis, those yg bajet2 pun ada, those yg pemalas semua benda nak dipinjam like memang banyak org pelik2 ni. haha tapi jangan risau la , everything gonna be fine. set kan dekat minda kita yg kita boleh :)


so yeah i think i will stop here, ((actually there's so much things i wanna share to you guys tpi kalau nak cerita, satu page blog ni pun tak muat haha)) btw sekarang korang ada yg akan masuk matrik untuk new intake ni kan, if u guys ada soalan just tanya dekat my ask fm ok ? jangan malu2 , nanti menyesal kang kalau tak tanya hoho.

till then , take care guys. and ouh korang mesti wondering kan , bila la den nak buat new tutorial ke new blogskins ke new semua benda alah tu . haha i will, soon . tengah dok perah otak pikir ideas for new tutorial and all. haha u guys can request tho on my ask fm , i will try my best to do it okai.






please tell me that you guys watch tokyo ghoul too omg this anime gave me too much feels tho since shingeki no kyojin omg i just cant




Thursday, May 7, 2015 • 10:45 PM


credit