1
2
3
4
5

Photoshop Tuto : Graphic #2



{ gambar }

1. open ur own pic. aku guna gambar xiumin yang diambil dari tumblr . gambar ni dah siap black n white . kalau korang bukak gambar berwarna, tukar dia jadi black n white by go to image > adjustment > desaturate. /tu cara paling senang/
2. ok now korang cut image korang tu . rujuk tuto ni ( x )
3. then crop image tadi tu kira sampai paras bahu or dada orang dalam gambar tu.

{ background }

4.  now, kita settle kan background plak. go to file > new .
width = 500
height = 600
5.masukkan texture ni ( x ) .
6. then texture ni ( x ) , set kan layer style dia kpd lighten.

/k background siap/

{ other textures }

7. drag kan gambar orang tadi tu masuk dekat canvas background. susun dekat tengah-2 n pastikan time kita masukkan texture yang seterusnya , layer texture-2 tu mesti disusun DIBAWAH gambar orang tu.
8. masukkan texture ni ( x ),  layer style = color burn
9. then masukkan lgi texture ni ( x ), layer style = darken
10. ok sekarang gambar korang akan jadi lebih kurang mcm ni kan ?


11 . macam tak brp kemas kan ? so pergi select eraser or tekan E. ni setting aku


just padam texture tu sikit-2 . main dengan opacity eraser supaya result dia lagi lawa. 


nampak tak perbezaan dia ? 

12. ok dah siap :) boleh tambah text and decorate ikut  ke kreatifan korang :) 

all textures are not mine . credit to the owner

BILA DRAMA VERSION WOLF NAK KELUARRRRRRRRRRRRRRRRRR ALKSJHDLAS

Sunday, June 2, 2013 • 7:21 PM


credit